Valpar

Valpar

Tibirs valpar..


...vill du se våra tidigare kullar och framtida planer titta under kategorier och välj.

<<<<Tillbaka till startsidan

8 veckor

Födda valpar 2011Posted by Ingela Wed, June 08, 2011 12:47:52

Nu har vi blivit 8 veckor och är redo att flytta till våra nya hem. Igår blev vi vaccinerade, chippade och besiktigade och vi skötte oss perfekt. Inte ett pip kom över våra läppar, inte ens när veterinären satte chippet i nacken. Det är ovanligt! Calle blir först med att flytta, på torsdag, till Vattholma, sedan Vilda på lördag, till Vendel och nästa lördag följer Teddie med husse och matte ner till Emmaboda där han ska bo med Abbe, en Dorisson. Vilda får också sällskap, med Trasan, en Dorisdotter.

Samtidigt måste vi meddela att lilla svarta Stella sorgligt nog avled förra torsdagen 2/6 pga andningssvårigheter och veterinären kontaterade att hon hade blåsljud på hjärtat. Hon fick då somna in.

Veterinären igår lyssnade särskilt noga på de övriga valparna samt även på mamma Alice och storasyster Hjördis. Alla hade perfekta hjärtljud så det var troligen bara en olycklig slump att Stella fick det. Jag har begärt obduktion av henne.

Alla valpar tingade

Födda valpar 2011Posted by Ingela Sun, May 29, 2011 18:44:06
Idag blev även lilla Stella tingad, sötnosen, så nu har årets valpar på papperet fått nya familjer. Hoppas att de nya ägarna blir nöjda med sina små. Mina bebisar!

6 veckor

Födda valpar 2011Posted by Ingela Wed, May 25, 2011 11:57:24
Nu har vi blivit hela 6 veckor "gamla". Vi växer så det knakar och blir förståndigare för varje dag. Nu vet vi att vi inte får bita matte i händerna även om det händer att vi glömmer bort oss. Idag har vi fått klorna klippta igen, 1 gång i veckan gör matte det på oss så att vi ska bli vana vid det. Det blir inga större protester numer. Äter gör vi med god aptit, portionerna blir större och större för varje vecka och det krävs en massa mat för att vi ska orka hålla igång i vårt höga tempo.

Stella

Födda valpar 2011Posted by Ingela Mon, May 23, 2011 09:24:51

Nu har vi tyvärr fått återbud på lilla Stella. Husse i familjen kände av allergi varje gång de varit här och gosat, därför blev de tvungna.att avstå från valpköpet. Mycket synd tycker jag, de hade blivit en perfekt familj för Stella, jag delar deras sorg över beslutet och hoppas att de hittar en ras som pappa kanske tål.

Så nu är Stella åter till salu, leverans tidigast 8/6.

5 veckor, tänk vad tiden...

Födda valpar 2011Posted by Ingela Wed, May 18, 2011 10:39:37
..går fort! Äntligen blev det sol och värme igen så småttingarna kan få vara ute. Idag har de även fått sin 1:a avmaskningsdos, inte populärt precis, spottade och fräste gjorde de. Men de tyckte att det var härligt att få känna gräset under fötterna igen, det blev små krumsprång!

4 veckor gamla

Födda valpar 2011Posted by Ingela Wed, May 11, 2011 12:43:04

firas med lunch ute! Härligt med detta väder så de små kan vara ute en liten stund varje dag. Stunden blir längre för var dag. Maten slukas med god aptit och lilla svarta Stella som alltid varit minst har bestämt sig för att ta ikapp lite på sina större syskon. Hon är först i och sist ur matskålen.

1 hanvalp finns kvar att tinga!

Extramat blev det idag

Födda valpar 2011Posted by Ingela Wed, May 04, 2011 12:01:54

för idag är vi 3 veckor gamla! En klick köttfärs i var försvann som en avlöning. Alla hade god aptit och försökte sedan äta lite på varann för att avlägsna ev rester.

1 hane och 1 tik finns kvar att tinga.

Idag är vi 2 veckor

Födda valpar 2011Posted by Ingela Wed, April 27, 2011 12:28:33

och nu har vi fått ögon! Genast blir de verkligen 4 olika individer. Tröttis, Linslusen, Bråkstaken och Pip-August. Helt oemotståndliga!

Next »