Valpar

Valpar

Tibirs valpar..


...vill du se våra tidigare kullar och framtida planer titta under kategorier och välj.

<<<<Tillbaka till startsidan

Sista besöket på SLu

Planerade valpar 2011Posted by Ingela Mon, March 28, 2011 13:23:12

Idag har Alice, Hjördis och jag varit på det sista besöket hos Bodil på SLU innan valpningen. Alice uppförde sig som vanligt helt perfekt. Hon ville faktiskt inte gå därifrån, hon trivs väldigt bra med Bodil och Bodil tycker väldigt mycket om Alice. Så det är ömsesidigt!

Nu börjar hon bli väldigt rund om magen och gör inga plötsliga rörelser utan för sig med ett stort lugn. Lite drygt 2 veckor kvar, spännande!

Tur att Hjördis har Doris att leka med, mamma är ju så tråkig.

Nytt ultraljud

Planerade valpar 2011Posted by Ingela Tue, March 15, 2011 13:00:38

Idag har Alice och jag varit på vårt andra ultraljud. Nu såg man klart och tydligt 4 foster. Men både jag och Bodil från Slu kunde konstatera att Alice är väldigt bred över ryggen för att vara så tidig i sin dräktighet, så antingen gömmer det sig fler valpar därinne eller så är det 4 bautavalpar hon bär på. Den som väntar får se!

Är DU intresserad av en aktiv, busig och gosig schapendoesvalp? Ring mig!

Ultraljud

Planerade valpar 2011Posted by Ingela Wed, March 09, 2011 11:49:16
Idag har vi fått bildbevis på att Alice är dräktig. 4-5 foster hittades och alla foster var pigga och mycket rörliga. Nästa vecka ska vi dit igen, få se om de hittar några fler foster då. Men nu vet vi med sanning att det blir valpar i april.

Ultraljud

Planerade valpar 2011Posted by Ingela Mon, February 28, 2011 11:47:09

Nästa vecka ska Alice in på ultraljud! Nu går vi 1 gång i veckan för blodprov och vaginalutstryk. Alice älskar dessa besök hos Bodil, hon får en massa uppmärksamhet samt 1 köttbulle. Det är nog det allra viktigaste för henne, denna köttbulle! Bodil tycker att Alice är en mycket söt och charmig dam som finner sig i allt och andra medarbetare som planerar att hitta en lämplig ras för Bodil, som inte har någon hund ännu, tycker att Schapendoes vore en lämplig ras för henne.

Men nu väntar vi medspänning på nästa veckas ultraljud för att få våra förväntningar bekräftade.

Parning

Planerade valpar 2011Posted by Ingela Sun, February 13, 2011 18:49:43

Nu äntligen är Alice parad! Vi fick besked av Bodil på SLU i onsdags att nu hade hon ägglossning! Så i fredags bar det av till Värmland för att träffa fästmannen Gordon. Resan dit var väldigt riskbetonad efter att mängder av snö samt häftig vind hade satt mellersta Sverige i gungning. Men vi kom dit o hem utan några större problem. Om man bara har ett ägg under gaspedalen så fixar det sig. Men det har tydligen inte alla, bilarna låg utströdda längs diken o vägkanter. Men dessbättre var det bara avåkningar, inga allvarliga olyckor som det såg ut.

Idag söndag tog vi en ny tur till Gordon för ytterligare en betäckning, mer lättparade hundar får man leta efter. Vi hinner bara komma innanför dörren, sätta sig på knä o sen sitter han där. Han har nog bara gått o väntat på sin fästmö. De är så söta ihop! Pussar o gosar under hängningen!!

I veckan bär det åter av till Bodil för att ta ett nytt blodprov för att kolla att hon är dräktig! Spännande!!

Valpar

ValparPosted by Ingela Thu, January 13, 2011 12:58:36

Valpar väntas under våren 2011

U. CARNAC´S PRETTY WOMAN

E. GORDON OF THE GENTLE BEARS

TIBIRS BRUSHED WITH HONEY-HJERTA